Zoeken
Verlanglijst 0

Nieuws

Rendement: Energieverlies van een omvormer donderdag 2 februari 2023
rendement, efficientie, efficiency, omvormer, energieverlies, zonne-energie, pv-systeem, rekenvoorbeeld, voorbeeld

Rendement is een cruciale factor bij het ontwerp van een PV-systeem. De omvormer bepaalt hoeveel van het ingaande vermogen er beschikbaar is als uitgaand vermogen. Een hoog rendement betekent minder energieverlies en dus een hogere opbrengst uit het PV-systeem.

EV-Laadstation: Hoe start je? maandag 30 januari 2023
EV, laadstation, charger, laadpaal, wallbox, type-1, type-2, stekker, snelladen, wandmontage, paalmontage, elektrische, auto, voertuigen, laadinfrastructuur

De vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s blijft enorm groeien, het aantal elektrische auto’s is in 2,5 jaar verdrievoudigd. Met de groeiende vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) neemt ook de vraag naar effectieven en efficiënte laadinfrastructuur toe. Een van de uitdagingen is het beschikbaar maken van voldoende laadstations. Veel mensen kiezen daarom voor een eigen EV-laadstation thuis.

De liquiditeitsgevolgen van de BTW-vrijstelling: Vanaf 1 januari 2023 geldt voor consumenten een nieuw btw-nultarief op zonnepanelen. U brengt dus geen btw meer in rekening voor materialen en installatie. Dit betekent dat u de periodieke (kwartaal) afdracht van de btw niet meer kunt financieren vanuit ontvangen klantbetalingen inclusief btw. Nu is er aan het eind van ieder kwartaal geen verschil met de huidige situatie, maar gedurende het kwartaal zijn er minder ontvangsten en dus een lagere liquiditeit. De meest logische oplossing is het verlangen van een aanbetaling door uw klant, maar niet elke consument zal dit zonder aarzeling doen.

btw-nultarief, btw, zonnepanelen, 0%, belasting, voorwaarden, pv, solar

Al sinds december 2021 is het voor EU-lidstaten toegestaan om 0% btw toe te passen. In Nederland is d.m.v. een onderzoek achterhaalt hoe dit ontvangen zou worden. De resultaten hiervan hebben ertoe geleid dat vanaf 1 januari 2023 een nieuw btw-nultarief op zonnepanelen geldt. U brengt dus geen btw meer in rekening voor materialen en installatie.

rendement, efficientie, zonnepanelen, oppervlakte, piekvermogen, vdh, vdh-solar, solar

Het rendement (in datasheets uitgedrukt als efficiëntie) van een zonnepaneel is een belangrijke kwaliteitsindicatie. Maar is een zonnepaneel met een hogere efficiëntie ook altijd beter?

Er is een belangrijke verandering vanaf 1 januari 2023: particulieren zijn vrijgesteld van btw op zonnepanelen. Dit betekent méér vraag en een versnelling van de energietransitie. Een positieve ontwikkeling dus, maar de overheid heeft over het hoofd gezien dat dit voor installateurs een liquiditeitsimpact met zich meebrengt. Als VDH Solar zijn wij u graag van dienst en hebben een oplossing bedacht. Benieuwd hoe het werkt? We leggen het graag uit.

Namens het VDH Solar team wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig, maar vooral gezond nieuwjaar! We hopen dat 2023 een jaar mag worden met veel successen, zowel persoonlijk als professioneel.

De SolarEdge Inline Meter dinsdag 20 december 2022

De nieuwe SolarEdge Home Inline meter is niet alleen super slim, maar ook vooral super effectief. Hij is wireless, heeft geïintegreerde stroomspoelen en is door het click-on systeem gemakkelijk te monteren, Daar krijgt niet alleen de installateur maar ook de klant extra energie van!

SolarEdge Home vrijdag 11 november 2022

SolarEdge Home presenteert een complete 3-fase oplossing voor particuliere huishoudens die de energieopbrengst en de opgeslagen energie maximaliseert, grotere besparingen en een langere noodstroomvoorziening (back-up) mogelijk maakt

VDH Solar nodigt je graag uit om op 10 november a.s. samen met SolarEdge, Omega scope 12 en Solar-Engineering naar de top te klimmen en je kennis te vergroten op het gebied van regelgeving en toekomstvisie op de energietransitie-markt.

Filters
Sorteren
Overzicht